Encounter Festival gjennom 10 år

Anette Stokke og Andreas Fjellvang

Det var etter 4 uker på sommer team på Helgeland, i 2006 at vi begynte å tenke på veien videre. Vi hadde opplevd store ting med Gud, sett Han gjøre store ting i oss og gjennom oss! Og vi lengtet etter mer. Håkon Fagervik hadde gitt oss full tillitt til å skape noe for ungdommer, og her sto vi med alle muligheter tilgjengelig. Vi begynte å drømme om hvordan vi kunne nå flest mulig ungdommer for å dele de gode nyhetene; «Gud er god, Han er i godt humør og Han gjør store ting i blant oss i dag, og ønsker å bruke deg og meg». Vi drømte om å starte en festival, hvor vi kun hadde en plan A – og det var å ha all fokus på Gud! Vi ønsket å skape en atmosfære hvor Guds nærvær var, og vi kunne møte med Han! Vi hadde selv møtt med Han og erfart Han, og hadde et sterkt ønske om å gi det videre til andre!

Vi hadde blitt kjent med Øyvind Lund, og da ble det en naturlig å gjøre noe sammen med Han og gjengen på Smelteverket Levanger! Dermed var første Encounter sommeren 2007 et samarbeid sammen med Smelteverket.

Med mer pågangsmot og entusiasme enn erfaring gikk vi i full gang med å arrangere festival! Det første året var det ikke mange oppgaver vi ikke gjorde! Godt hjulpet av en liten gjeng medarbeidere lagde vi lister, organiserte vi matbestilling og servering, vi produserte festivalhefte, stod i registreringen, ledet møtene og tale! Heldigvis for deltakerne slapp vi å lede lovsangen! 😉Heldigvis har Herman Frantzen tatt over festivalsjef jobben og gjør en uvurderlig jobb. I 2008 hilste vi på Anders Skarpsno – et møte som skulle få betydning for både Encounter, og oss. Vi fikk oss en ny venn – for livet! Anders ble med på Encounter den sommeren, og etter det ble han med i styret, og har ledet lovsangsarbeidet sammen med Linn-Cathrine Berg siden. Anders’ visjon om å samle lovsangs ledere fra hele landet har vært og er fremdeles en unik del av festivalen.

Fra et lite arrangement for ungdommer fra Trøndelag og Helgeland, vokste Encounter seg i løpet av få år til å bli en møteplass for ungdommer og unge voksne fra store deler av landet. Når det gjald promotering hadde vi noe menneskelig innsats, men den viktigste markedsføringen var forvandlede liv. Festivalen ble startet ut i fra en lengsel om at Guds nærvær skulle være midtpunktet og skape en plass hvor mennesker kunne møte Gud. Når vi ser tilbake på de ti siste årene og de elleve festivalene vi har arrangert, kan vi bekrefte at vår lengsel har blitt oppfylt gang på gang. Gud er så trofast, Han har møtt opp hver gang og forandret hundrevis av liv. Vissheten om alle menneskene vi har fått møte, gått sammen med og sett bli forvandlet, gjør oss enormt rørte og takknemlig for alt Gud har gjort! (På denne siden kan du lese noen av vitnesbyrdene som ble delt under 10 års jubileums kvelden)

Under årets festival opplevde vi at vi fikk noen tanker om veien videre. Ordene Encounter, Equip, Send har vært med oss helt fra begynnelsen. Vi har opplevd å bli møtt av Gud og vi har blitt utrustet gjennom fantastisk undervisning, nå trur vi at det er en tid for å sendes. Det er en tid der vi skal gå ut i verden for å være lys og salt, og bringe evangeliet ut til de som ennå ikke har hørt de gode nyhetene. Dette er spennende og vi tror at både Encounter og Nordic Mission skal være en arena for akkurat dette.