Fantastisk åpning av eldresenter i Ukraina

Fantastisk åpning av eldresenter i Ukraina

Eldresenteret i Ukraina

Om det er noe vi møter sterkt allerede i de første kapitlene i Apostlenes gjerninger, så er det å vise barmhjertighet for de som er i nød; «Ingen av dem led nød» står det om den første menighet, og grunnen var at de delte med hverandre.

I Norge er vi så ufattelig rike om vi sammenligner oss med resten av verden. Å dele denne rikdommen er det vi får være med om i det fattige Ukraina.

En tiltale fra Gud om eldresenter

Nordic Mission viser på mange forskjellige felt at vi ønsker å stå med de som er i nød og har store behov. Derfor har vi de siste årene stått på for å bygge opp et eldresenter i Ukraina for 40 eldre. Sammen med oss som den viktigste bidragsyteren er Hjelperen Bruktbutikk i Søgne.

Da vi skulle kjøpe området vi har bygget var vi så i tvil siden vi ikke hadde penger da. Men så hadde en ung jente på senteret en drøm der hun ser mange eldre i Ukraina som står med oppløftede hender og priser Gud. Hun ser videre området i drømmen med mange epletrær som var på tomta, og så spør hun meg om vi tenkte å gjøre noe for de eldre i Ukraina. Da var vi i styret klar over at Gud hadde talt og satte i gang. Da vi hadde bestemt dette ringte lederen av bruktbutikken i Søgne og spør om vi trenger penger. Svaret på det var ja, og de sendte de første 100.000. Noen uker senere sendte de 100.000 til og så var vi i gang med å realisere drømmen om å hjelpe de eldre i Ukraina.

Det gud bestiller betaler han alltid for

Siden dette har det gått slag i slag, og jeg vet at når noe er «bestilt» av Gud som dette, da vet jeg at vår far i himmelen er bunnsolid og vil sørge for at pengene kommer inn, og det han har ledet oss til vil bli betalt. Bruktbutikken Hjelperen har sendt millionbeløp etter hvert, og prosjektet er fullført uten at vi har måttet låne penger.

Gleden er enorm blant de eldre

For en åpningsdag det ble! Solen strålte, de eldre strålte, og de besøkende fra Norge gråt og strålte om en annen. Ordføreren gledet seg over å få dette i kommunen sin. De eldre sa at «vi er kommet til himmelen på forskudd ved å flytte inn i et slikt bygg som dette». De er omgitt av kristne pleiere som sørger for dem til ånd, kropp og sjel. Å være en del av Guds barmhjertighetsplaner er fantastisk. Gud er god mot oss.

Håkon Fagervik