«I begynnelsen skapte Gud…»

Ofte synger vi lovsanger om at Gud er god. Det er i hans natur å være god og å ta vare på oss. Han har vært Gud lenge, og er veldig erfaren i å ta vare på mennesker!

Ofte når jeg begynner å bekymre meg, enten det er en ubetalt regning eller noen som sliter med sykdom, innser jeg at bekymringen kommer av at jeg forsøker å ‘være Gud’. Jeg prøver å fikse situasjonen på egen hånd, i min egen styrke. Jeg prøver å kontrollere utfallet. Jeg har levd på denne måten på mange måter og kan helt ærlig si at det er en slitsom måte å leve på. Igjen og igjen kommer jeg tilbake til en plass hvor jeg overgir alt og lar Gud være Gud.

Det er så mye fred i å la Gud gjøre han han gjør best. Å stole på Han, at det er i Hans natur å ta vare på oss. Ikke én gang i min relasjon med Gud har jeg sett Ham være bekymret eller stresset. Han har et så godt perspektiv på livet.

Ofte ser vi på omstendighetene våre og stiller spørsmålstegn til hvor Gud er, eller hvorfor han ikke har kommet for oss enda – men det blir som å stoppe midt i en film, eller halvveis i en bok. Vi må huske at Gud ser det fulle bildet. Han har lest slutten på boken, sett slutten på filmen, og Han vet at det kommer til å gå bra.

Han er troens opphavsmann. Han er god på å fullføre historien. Jeg har ikke alltid svarene, men jeg lærer å stole på Hans natur. Stole på at Han har vært Gud lenge, og Han vet hva Han gjør. I det er vår fred og vår hvile.

Ben Dean